Voetmassage
Een voetmassage verloopt als volgt.
Voorbereiding
Per mail vraag ik je om kort je behoefte of intentie aan te geven. Bij een voetmassage is dit vaak enkel de behoefte aan een stukje ontspanning, maar dit mag ook iets anders zijn. Ik neem vervolgens telefonisch contact met je op om eventuele (contra-)indicaties te bespreken en om er zeker van te zijn dat ik jouw behoefte of intentie goed begrepen heb.
Voorafgaand aan de behandeling
Zorg voor korte teennagels en schone voeten. Draag comfortabele kleding. Omdat ik tot en met de knieën behandel, is het daarnaast belangrijk dat je kleding draagt die je gemakkelijk tot boven je knieën kunt opstropen. Tot slot is het noodzakelijk om sokken te dragen. Omdat ik met olie werk, mogen je voeten de vloer na de behandeling namelijk niet meer raken.
Nuttig geen zware maaltijd vlak voor de behandeling.
Prettige omgeving
Mijn praktijk bevindt zich in een mooie, lichte ruimte op de tweede verdieping van mijn huis.
Massagetafel met CareFoam
Je neemt plaats op een comfortabele massagetafel met een een drielaags CareFoamvulling. Het fijne aan CareFoam is dat de onderste twee lagen voor goede ondersteuning zorgen en de zachte toplaag zich aanpast aan het lichaam voor optimaal comfort. M.u.v. van heel warme zomerdagen dek ik je nog toe met een dekentje. Gewoonlijk geven mensen er de voorkeur aan om de ogen gesloten te houden, zodat ze zich volledig aan de massage kunnen overgeven.
Ik maak eerst contact met je voeten, enkels, onderbenen en knieën. Vervolgens start ik met de massage waarbij ik de gehele voet, de enkel, het onderbeen en de knie masseer.
Afsluiting
Aan het einde van de massage, mag je nog even blijven liggen. Voordat je opstaat vraag ik je langzaam te bewegen, een paar keer bewust adem te halen en heel rustig overeind te komen.
We drinken allebei een glas water.
Ik vraag naar jouw ervaring en we bespreken kort wat mij opgevallen is.
Na de behandeling
Je kunt je ontspannen of moe voelen, wat een normale reactie is op een massage. Het is belangrijk om na de behandeling voldoende water te drinken om het lichaam te helpen ontgiften. Overdrijf hier niet mee, maar houd je aan de richtlijnen van het Voedingscentrum (1,5 tot 2 liter per dag voor een volwassene).
Contra-indicaties
In de volgende gevallen mag ik niet tot behandeling overgaan:
- besmettelijke huidziekten (ook kalk- en schimmelnagels behandel ik niet, bij twijfel draag ik handschoenen)
- bepaalde vormen van voeteczeem
- infectieziekten
- pijn en/of wonden aan voeten
- extreme vermoeidheid of uitputting
- ernstige aandoeningen (o.a. nierziekten, hartkwalen of andere ernstige aandoeningen aan organgen) behandeling mag dan alleen na goedkeuring van behandelend arts
- orgaantransplantatie
- trombose
- koorts
- zwangerschap
- kanker
Herken je je niet in bovenstaande lijst, maar twijfel je toch? Geef dit dan aan in het contactformulier.
<!-- Google tag (gtag.js) --> <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-MV9HV4LR7H"></script> <script> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-MV9HV4LR7H'); </script>